Workshop Puur & eerlijk koken…de basis

kruidenWorkshop Puur en Eerlijk koken…de basis

In deze workshop bespreek ik de basis van gezond koken met groenten van het seizoen en pure onbewerkte producten zonder toevoegingen zoals smaakversterkers en andere E-nummers. Geen pakjes of zakjes, alles kun je zelf maken en hoeft niet moeilijk te zijn. En lekker, ook voor kinderen.
Samen bespreken we de voordelen van biologisch eten en hoe je daar betaalbaar aan kan komen (eigen moestuin, lidl, Aldi, Markt). De misvattingen over lightproducten, etc.
Ik laat zien welke producten er als puur worden beschouwd, hoe je etiketten kunt lezen en hoe je deze producten leert inpassen in je dagelijkse eetpatroon. Tijdens de workshop worden verschillende gerechten samen gemaakt en geproefd. We zouden samen boodschappen kunnen doen en bij iemand thuis kunnen kijken: wat staat er in je keukenkast? In je koelkast? Wat zit er in producten? Wat zijn lekkere en gezonde alternatieven?
Mijn doel met deze workshops is dan ook dat je leert proeven en experimenteren met verse ingrediënten, kookt met wat er al in huis is, hoe je handig overgebleven eten weer hergebruikt. Je zal zien dat je ook zonder pakjes en zakjes best snel een gezonde, smakelijke maaltijd kan maken. Het doel van de cursus is niet om af te vallen, al zou dat maar zo kunnen gebeuren als je een tijdje bezig bent met gezonder eten.
Doelen die je wel kan behalen met deze cursus is dat je beter in balans komt en beter in je vel zit en meer energie hebt.
In een kleine groep van 8 tot 10 deelnemers is er ook genoeg ruimte om vragen te stellen en elkaar te inspireren met eigen bevindingen. Ook kunnen we de laatste keer bekijken of er behoefte is aan elkaar weer ontmoeten buiten de cursus, bijvoorbeeld in de vorm van een kookclubje, zodat jullie elkaar kunnen blijven inspireren.

Kosten: 27,95 euro per keer  inclusief een lekkere zelfgemaakte maaltijd en een boekje met de gemaakte recepten. Heeft u zelf een locatie met geschikte keuken dan zijn de kosten bij 10 personen 250 euro incl.

Opgave kan per mail: gimmemoflow@hotmail.com

Bij ziekmelding minder dan 48 uur van tevoren, ontvang je een tegoedbon voor een volgende workshop.