Vegan Basbousa met kruidensiroop en gedroogde Zuidvruchten

Gebaseerd op een recept van 24 Kitchen

Vegan Basbousa met kruidensiroop
Ingrediënten:
Siroop

  • 275 gr rietsuiker
  • 500 ml water
  • 3 el citroensap of limoensap
  • 2  kruidnagels
  • 2  kaneelstokjes
  • 2  steranijs

 Zuidvruchten

  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 100 g gedroogde vijgen
  • 100 g gedroogde pruimen, dadels kan ook, of een zakje tuttifrutti

Cake

  • 400 g griesmeel
  • 185 g suiker
  • 200 g margarine
  • 200 g Sojayoghurt
  • 1  vanillestokje

Breng voor de siroop het water met de suiker, citroensap en de specerijen aan de kook. Giet de siroop over de zuidvruchten en laat even marineren.

Verwarm voor de cake de oven voor op 200 ºC.

Meng de aangegeven ingrediënten voor cake door elkaar en schep in een ingevette taartpan of bakblik. Geen springvorm, want dan lekt alle siroop er net zo hard weer uit!!

Bak de cake gedurende 40 minuten in de oven. Giet een deel van de siroop over de warme cake. Giet de rest erover als de cake is afgekoeld.

Serveer de zuidvruchten en steranijs/ kaneelstokjes op de cake. Bestrooi de taart met geraspte kokos. Ook lekker met pistache of granaatappelpitjes en van oorsprong zitten er amandelen op de Basbousa.