recept voor Suikerfeest tajine

Morgen is het Eid, Suikerfeest Inshallah!!! Tijd voor zoetigheid!
Ingrediënten:

-10 kippendijtjes
-eetlepel Ras el hanout of Garam Massala
-peper en zout
-duimpje gember (geraspt)
-teentje knoflook, fijngesneden of geperst
-2 eetlepels honing
-eetlepel cacaopoeder
-3 dadels, fijngesneden
-Halve sinaasappel, in flinterdunne plakjes gesneden
-Half glas sinaasappelsap
-Amandelschaafsel
-olijfolie of boter

Bereiden:

Doe een flinke scheut olijfolie in een braadpan.
Braad de dijtjes lekker aan totdat ze niet meer roze, maar lichtbruin kleuren.
Blijf het gerecht bereiden in de pan of doe de kippendijtjes in een tajine, dat staat ook feestelijker straks op de tafel!
Doe de gember en knoflook erbij en bak even mee.
Kruid de dijtjes met peper en zout en Ras el Hanout.
Zout onttrekt vocht, dus nu kruiden zorgt dat ze lekker mals blijven!
Doe de cacao erover.
Bak de fijngesneden dadels even mee.
Blus af met de sinaasappelsap.
Goed doorroeren.
Doe de 2 eetlepels honing er doorheen.
Na 5 minuten inkoken is er een lekker sausje ontstaan.
De sinaasappelschijfjes warm je nog even mee of gebruik je als garnering samen met de geschaafde amandelen.
Eet smakelijk!!!