Recept Risotto met garnalen

Risotto voor 3 personen
Ingrediënten:
– 250 gram risottorijst
-2 venkelknolletjes
-1 grote ui
-2 teentjes knoflook
-klein bakje met grote garnalen of gamba’s
-5 eetlepels olijfolie
-125 ml witte wijn (prima te vervangen met bouillon of een alcoholvrije versie)
-600 ml bouillon
-handje Parmezaanse kaas
-klontje roomboter
– 1 biologische citroen
-zout en peper
-tijm of Za’ater
-Naar wens chilivlokken

Bereiden:
Risotto heeft veel tijd, roeren en vocht nodig, so don’t rush it! Geloof me, je geduld wordt beloond met een heerlijke fluweelzachte Risotto!
Snijd de ui, knoflook en venkelknolletjes in kleine blokjes.
Was de citroen en gebruik een rasp om citroenrasp te maken.
Het wit wat van de schil op de citroen overblijft, snijd je eraf met een scherp mes.
Snijd de overgebleven schone citroen in plakjes om als decoratie te gebruiken, of in kleine blokjes die je op het laatst door de risotto spatelt.
Doe de olijfolie in een braadpan of pan met dikke bodem.
Bak de venkel in de olijfolie, 2 minuten, voeg knoflook en ui toe. Even roerbakken en de risotto toevoegen. Blus af met de witte wijn, tenzij je dit niet wilt gebruiken, ga dan meteen door naar de volgende stap:
(Als de wijn is verdampt) begin je scheutjes hete bouillon toe te voegen, terwijl je steeds blijft roeren. Doe geen deksel op de pan! Blijf roeren!
Na een kwartier doe je de garnalen erbij en de citroenrasp.
5 minuten later de Parmezaanse kaas, peper, zout en tijm/Za’ater en klontje boter toevoegen.
Je gerecht is nu klaar om te serveren met wat chillivloken en/of plakjes citroen erop.
Eet smakelijk!