Mo’Flow Handreikend coachen


Handreikend coachen is mijn unieke combinatie van een ontspannende reikibehandeling, waarbij ik jouw energie lees en zo tot informatie kom om jouw verder te helpen bij jouw huidige proces.
Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Voor een behandeling drink ik graag eerst een kopje thee met je om kort kennis te maken met elkaar.
Healing is een ruim begrip, waar veel soorten energiewerk onder vallen.
Het doel is om je weer in balans te brengen; terug naar jezelf en in je kracht in een gezond lichaam en in goede verstandhouding met je omgeving.
7 jaar geleden ben ik begonnen met bewust gebruiken van energie om mezelf en anderen te helpen middels Reiki. Een zachte, ontspannende methode om het lichaam zichzelf te laten helen. In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen methode ontwikkeld, zoals iedereen die met energie werkt. Hoe meer je werkt met energie hoe meer je intuïtie en aangeboren talenten zich zullen ontwikkelen. Bij mij voel je tijdens een behandeling liefdevolle energie door je heen gaan. Ik ‘lees’ je energie waardoor er zo nodig beelden en heldere ingevingen naar voren komen, waarmee ik je verder kan helpen tijdens het coachen.

Wat is Reiki?
Er zijn veel boeken geschreven over wat Reiki is, maar ik geef een korte eigen interpretatie;
Ik ervaar Reiki als een liefdevolle energie, (ook wel Qi of Levensenergie genoemd) die door mij heen stroomt als ik mij daarvoor openstel en waarmee ik mijzelf en anderen kan helen.

Dr. Mikao Usui, een Japanse monnik, heeft de Reiki-energie voor het eerst ontvangen tijdens 21 dagen vasten en mediteren op de Kuramaberg. Hij was monnik geworden na een persoonlijke crisis en opzoek gegaan naar spirituele groei.
Reiki is niet gebonden aan een religie. Het gaat om een universele energie die wordt doorgegeven, en die is voor alles en iedereen beschikbaar. (mensen, dieren, planten, situaties, verleden).

De behandeling doe ik op een massagetafel en de cliënt is volledig gekleed. Alleen schoenen, bril en mobiele telefoons mogen af. Cliënt installeert zich op de rug en ik overleg of degene nog kussentjes of een dekentje nodig heeft om zich comfortabel te voelen. Als gewenst speel ik wat rustgevende muziek af. Halverwege de behandeling wordt gekeerd naar de buik.

Voor mensen die niet naar mijn Reikipraktijk in Groningen kunnen of willen komen is er mogelijkheid tot Reiki-behandeling op afstand. Zelf ben je dan in je eigen ruimte, terwijl je lekker ontspannen zit of ligt. Ik werk dan vanuit mijn Reikipraktijk in Groningen. Van tevoren spreken we een tijdstip af voor de behandeling.

Reiki bestaat grotendeels uit handoplegging via een aangeleerd patroon, maar hoe meer ervaren men is in het geven van Reiki, hoe meer eigen inbreng en interpretatie er volgt. In de afgelopen jaren heb ik ervaren dat er steeds nieuwe vormen van healing bij komen.
Wat ik voel tijdens het geven van Reiki is divers, mijn handen en lichaam zijn hierbij mijn ‘instrumenten’. Ik ben in een ontspannen staat met een ‘leeg’ hoofd, zoals tijdens een meditatie of lichte trance. Ik kan bij lichaamsgebieden kou, warmte, pijn, hitte, vibratie, etc. ervaren. Als ik ergens pijn voel, benoem ik dit om de ander te vragen of hij daar idd pijn ervaart en om het bij de ander te kunnen laten (het is immer niet van mij) en af te voeren. Soms komen er ook beelden in mij op of emoties. Die breng ik soms wel ter sprake en soms niet. Ik voel of het belangrijk is om te benoemen. Reiki doet wat het moet doen en praten is eigenlijk niet van belang.

Mensen die bij mij zijn gekomen voor een Reiki-behandeling hebben ook uiteenlopende ervaringen:
‘Het was alsof ik in een hele diepe meditatie zat.’
‘Ik voelde me gedragen, alsof ik met mijn hoofd in jouw handen in de zee dreef.’
‘Ik zag allerlei beelden.’
‘Ik voel me na de behandeling kilo’s lichter, alsof er een last van mijn schouders is gevallen.’
“Ik heb weer zin om dingen te gaan doen, voel me fit en vrolijk.’
‘Ik ben niet meer moe, maar wel heel ontspannen.’
‘Ik heb sinds de behandeling eindelijk weer goed geslapen.’
‘De pijn was snel minder en daarna helemaal verdwenen.’

Reiki geeft aan het lichaam wat het nodig heeft, dit kan zijn: heling, betere doorstroming van energie en lymfe, afvoeren van blokkades (dan ga ik boeren, zuchten en geeuwen). Behalve het lichaam dat je kan zien en aanraken bestaat een mens nog uit: het etherische lichaam, emotionele lichaam, mentale lichaam en spirituele lichaam, die ook door Reiki worden geheeld als dat nodig is.

Ziekte en pijn zijn manieren van het lichaam om je iets duidelijk te maken. Lichaam en geest staan nauw in verbinding met elkaar. Ziekte en pijn zijn niet iets negatiefs, al wordt het vaak wel zo ervaren. Ziekte is een helingsproces, dat door Reiki bespoedigd kan worden. Ook kan je na een Reiki behandeling eerst een verergering van de klachten ervaren. Belangrijk is dan om veel te drinken en lief voor jezelf te zijn. Zo neem je je rust en voer je alle afvalstoffen af, zodat heling op gang kan komen.

Ik heb zelf ook mogen ervaren dat Reiki persoonlijke en spirituele groei stimuleert. Ik ben in 2010 met Reiki 1 begonnen en sinds de zomer 2016 ben ik ReikiMaster en mag ik zelf mensen opleiden en inwijden.Tot twee jaar geleden heb ik behoorlijke dieptepunten in mijn leven gekend, waardoor mijn leven zich 180 graden heeft gekeerd en ik nu kan leven vanuit mijn hart waarvoor wij hier tenslotte zijn.
Het Meesterschap verwerf je niet met een korte cursus, maar door een persoonlijk proces dat jaren duurt en dat je steeds afsluit met een cursus en inwijdingen door een Reiki-Master. Om je voor te bereiden op het helpen van anderen bij hun helingsproces, kom je zelf in je leven door verschillende processen. Die zijn soms erg pijnlijk. Maar empathie en begrip voor een ander kan je enkel verwerven door zelf pijn te hebben ervaren, zowel fysiek als emotioneel, mentaal, etc.